Mediation bij scheiding

mediationscheiding

Mediation bij scheiding

Een scheiding is voor een gezin een ingrijpende gebeurtenis, zeker als er kinderen in het spel zijn. Het gaat vaak gepaard met veel emoties en onenigheden. Zonder de juiste hulp kan een scheiding uitgroeien tot een vechtscheiding waarbij beide partijen niet meer in staat zijn op een respectvolle manier met elkaar te communiceren. Een duurzame oplossing komt hierdoor steeds verder weg te liggen. Voor alle betrokkenen, maar zeker voor kinderen is dit een onwenselijke situatie die niemand wil. Mediation is een welkome oplossing. Als blijkt dat dit niet de juiste oplossing is kan er altijd nog gekozen worden om een advocaat te raadplegen.

In welke gevallen kan Meerpaal 45 jou helpen met jullie scheiding?

Hoe werkt het?

Tijdens een aantal mediationsessies bekijkt de mediator jullie problemen en begeleidt de onderlinge gesprekken. Ook helpt de mediator met het zoeken naar een passende oplossing die voor jullie beiden acceptabel is. Belangrijk hierbij is dat jullie beiden een goed gevoel hebben bij de mediator waarmee jullie dit traject opstarten.

Wil je meer weten of ben je benieuwd of scheidingsmediation ook iets is voor jullie?
Bel dan met Marjon Feenstra: 06 23 92 19 25

arbeidsmediation

Leuk werk is een belangrijk aspect in ons leven. Maar door een conflict kan een verstoorde arbeidsrelatie grote gevolgen hebben, ook voor een werkgever. Voor alle partijen is het prettig dat men het eens wordt over het conflict, zonder écht vergaande stappen te moeten ondernemen. Een arbeidsmediator kan de oplossing zijn.

familiemediation

Een ruzie in de familie kan soms jaren voortduren en zelfs families uit elkaar drijven. Ondanks dat de oorzaak van de ruzie niet eens meer te herleiden is, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Familiemediation is een uitstekende manier om tot een gezamenlijke oplossing te komen bij een langslepend familieconflict.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.